KAIP SPRĘSTI BENDRO TURTO VALDYMO KLAUSIMUS, KAI NĖRA SUTARIMO TARP BENDRATURČIŲ?

Advokatų profesinės bendrijos PAKĖNAS IR PARTNERIAI teisininkė Marika Pakėnė LRT naujienų portale pateikė atsakymą į klausimą, ką daryti, jei tarp bendraturčių nepavyksta pasiekti bendro sutarimo ir kaskart sprendžiant bet kokį klausimą, susijusį su bendru turtu, susiduriama su pasipriešinimu.

Įstatyme aiškiai įtvirtinta bendraturčių bendradarbiavimo pareiga, kuri reiškia, kad bendrosios dalinės nuosavybės teisės objektas (bendras turtas) turi būti valdomas, juo naudojamasi ir disponuojama tarpusavio sutarimu. Siekiant sumažinti konfliktų tarp bendraturčių tikimybę arba visiškai nutraukti bendrosios dalinės nuosavybės santykius, atitinkamai gali būti nustatoma naudojimosi nekilnojamuoju daiktu tvarka (kitaip – realiųjų nuosavybės dalių nustatymas bendrojoje dalinėje nuosavybėje) arba turtas atidalijamas. Plačiau skaitykite LRT straipsnyje:

Marika Pakėnė. Kaip spręsti bendro turto valdymo klausimus, kai nėra bendro sutarimo?

bendraturčių

APB PAKĖNAS IR PARTNERIAI teikia paslaugas nuosavybės teisės srityje

Sekite mūsų naujienas Facebook

Pasidalinkite straipsniu!

Facebook
LinkedIn
Scroll to Top

Šioje svetainėje pakenas.eu yra naudojami slapukai siekiant pagerinti jūsų naršymo kokybę ir statistikos tikslais. Jeigu nepageidaujate, kad slapukai būtų saugomi jūsų naršyklėje prašome juos išjungti savo naršyklės nustatymuose. Daugiau informacijos kaip mes tvarkome jūsų duomenis galite rasti privatumo politikos puslapyje.