APGINTOS KAUNO VERSLO CENTRO AKCININKŲ TEISĖS

APGINTOS KAUNO VERSLO CENTRO AKCININKŲ TEISĖS

Advokatų kontoros PAKĖNAS IR PARTNERIAI partnerė/ advokatė Agnė Golubevienė pasiekė pergalę didelės vertės civilinėje byloje, susijusioje su akcijų perleidimu.

Bylos esmė

Ieškovas kreipėsi į teismą su ieškiniu, kuriuo ginčijo akcijų pirkimo – pardavimo sutartis bei įmonės valdymo organų sprendimus.

Pirmosios instancijos teismo sprendimo esmė

Teisme partnerės atstovaujam Klientui pavyko įrodyti, kad ieškinys pareikštas neteisėtai. Ieškiniu pareikšti analogiški reikalavimai buvo nagrinėjami 2015 m. tarp tų pačių šalių ir tuo pačiu pagrindu iškeltoje byloje. Ankstesnėje byloje teismas visiškai atmetė ieškovo ieškinį ir priteisė Klientui visas patirtas bylinėjimosi išlaidas.
Teismas konstatavo, kad sprendžiant dėl ieškinio dalyko tapatumo būtina įvertinti reikalavimų turinį. Nustatant, ar dviejų ieškinių dalykai sutampa, svarbu ne tiek reikalavimų lingvistinės formuluotės, kiek ginčo materialusis santykis ir gynybos būdas. Tiek pareikštu ieškiniu šioje civilinėje byloje, tiek ieškiniu išnagrinėtoje byloje, ieškovas iš esmės siekė to paties tikslo – panaikinti tas pačias akcijų pirkimo – pardavimo sutartis bei įmonės valdymo organų sprendimus. Tai sudaro pagrindą išvadai, jog ginčas yra dėl to paties dalyko.
Teismas nutartimi civilinę bylą nutraukė ir Kliento naudai priteisė visas patirtas bylinėjimosi išlaidas.

Dėl konsultacijų, dokumentų parengimo, atstovavimo teisme, susisiekite telefonu +37064771764

Pasidalinkite straipsniu!

Facebook
LinkedIn
Scroll to Top

Šioje svetainėje pakenas.eu yra naudojami slapukai siekiant pagerinti jūsų naršymo kokybę ir statistikos tikslais. Jeigu nepageidaujate, kad slapukai būtų saugomi jūsų naršyklėje prašome juos išjungti savo naršyklės nustatymuose. Daugiau informacijos kaip mes tvarkome jūsų duomenis galite rasti privatumo politikos puslapyje.