LAIMĖTA 4,2 MLN. EUR DYDŽIO BYLA PRIEŠ LIETUVOS VYRIAUSYBĘ

LAIMĖTA 4,2 MLN. EUR DYDŽIO BYLA PRIEŠ LIETUVOS VYRIAUSYBĘ

Advokatų kontoros PAKĖNAS IR PARTNERIAI partneris/ advokatas Domas Pakėnas laimėjo ypač didelės vertės civilinę bylą prieš Lietuvos Vyriausybę.

Bylos esmė

Lietuvos Vyriausybė, atstovaujama Turto banko, reikalavo priteisti iš Kliento 4,2 milijonų eurų akcijų kainą, netesybas ir palūkanas už tai, kad Klientas atsisakė pirkti privatizuojamas valstybinės įmonės akcijas. Ginčą nagrinėjo Vilniaus apygardos teismas.

Byloje partnerio atstovaujamas Klientas įrodinėjo, kad neprivalo įsigyti valstybinės įmonės akcijų ir sumokėti akcijų kainą, kadangi tokia jo teisė buvo numatyta sutartyje.

Pirmosios instancijos teismo sprendimo esmė

Teisme Klientui pavyko įrodyti, kad, vadovaujantis LR CK 6.228 straipsnio 1 dalimi šalis gali atsisakyti sutarties ar atskiros jos sąlygos, jeigu sutarties sudarymo metu sutartis ar atskira jos sąlyga nepagrįstai suteikė kitai šaliai perdėtą pranašumą.
Teismas taip pat konstatavo, kad esant ginčui dėl sutarties turinio bei jos sąlygų, sutartis aiškinama nustatant tikruosius sutarties dalyvių ketinimus, o ne vien remiantis pažodiniu sutarties tekstu. Kartu sutarties sąlygos turi būti aiškinamos taip, kad aiškinimo rezultatas nereikštų nesąžiningumo vienos iš šalių atžvilgiu.
Kliento su Lietuvos Vyriausybe sudaryta akcijų pirkimo – pardavimo sutartis buvo pripažinta įvykdyta. Lietuvos Vyriausybės reikalavimas priteisti akcijų kainą ir netesybas bei palūkanas buvo atmestas. Kliento naudai iš Vyriausybės buvo priteistos visos patirtos bylinėjimosi išlaidos.

Dėl konsultacijų, dokumentų parengimo, atstovavimo teisme, susisiekite telefonu +37064771764

Pasidalinkite straipsniu!

Facebook
LinkedIn
Scroll to Top

Šioje svetainėje pakenas.eu yra naudojami slapukai siekiant pagerinti jūsų naršymo kokybę ir statistikos tikslais. Jeigu nepageidaujate, kad slapukai būtų saugomi jūsų naršyklėje prašome juos išjungti savo naršyklės nustatymuose. Daugiau informacijos kaip mes tvarkome jūsų duomenis galite rasti privatumo politikos puslapyje.